• Stakeholders Header

    Stakeholders

Het initiatief en de stakeholders

Het platform NuDuitsland.nl is een initiatief van Handelsagent Duitsland BV in samenwerking met deelnemende provincies. NuDuitsland.nl is bedoeld voor ondernemers die de keuze om naar  Duitsland te gaan al hebben gemaakt. Met behulp van een provinciale subsidie en de inzet van specialisten worden de eerste stappen op de Duitse markt ook daadwerkelijk gezet.

Op het gebied van internationaliseren bestaat een behoorlijk aantal subsidies. Een aantal landelijke programma’s vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), maar veel “versplinterde” initiatieven vanuit lokale overheden en ontwikkelingsmaatschappijen. Veelal richten bestaande subsidieprogramma’s zich op marktonderzoek en eerste verkenning. Ze zijn bedoeld voor bedrijven die (nog) niet exporteren, maar er wel serieus over nadenken.

Voor bedrijven die zich oriënteren op de mogelijkheden in het buitenland is het lastig om een bijpassende subsidie te vinden. Dit terwijl er wel vaak geld beschikbaar is om deze bedrijven te ondersteunen.

Het platform NuDuitsland.nl streeft ernaar om alle beschikbare subsidies op het gebied van exportontwikkeling richting de Duitstalige landen in Europa (DACH-landen) op één centrale plek op het Internet te tonen. Wij nodigen een ieder van harte uit om relevante subsidieprogramma’s aan te dragen, zodat wij deze kunnen toevoegen.

Initiatiefnemers en stakeholders van NuDuitsland.nl zijn de bedrijven Andalus BV en Handelsagent Duitsland BV. Beide bedrijven hebben een bewezen track record als het gaat om de succesvolle begeleiding van Nederlandse bedrijven naar en op de Duitstalige markt.

Uiteraard zijn wij ook bereikbaar voor al uw vragen op het gebied van (beschikbare) subsidieprogramma’s. Neem telefonisch contact op of stuur ons een e-mail met uw vraag. Wij reageren binnen 24 uur!

 

Inschrijven nieuwsbrief

Vul a.u.b. je naam in...
Vul a.u.b. een (geldig) e-mailadres in...
Ongeldige invoer

Nu Duitsland