zaken doen pagina nederland uitsnede@2x

De stappen naar succesvol ondernemen in Duitsland

NuDuitsland.nl helpt u concreet op weg naar succesvol ondernemen en het vinden van een zakenpartner in Duitsland. Met een grote kennis van de Duitse markt en cultuur, gerichte adviezen en een zeer uitgebreid netwerk. Wij zorgen ervoor dat u daadwerkelijk aan tafel komt met voor u interessante partijen en daadwerkelijk omzet gaat maken. Graag leggen we u uit wat de stappen zijn die we samen met u doorlopen naar succesvol ondernemen in Duitsland.

Bovenal: wees bereid om te investeren!

Om van ondernemen in Duitsland een succes te maken moet u bereid zijn om tijd en middelen te investeren. Veel ondernemers zeggen dat ze al vaker geprobeerd hebben om succes te boeken in Duitsland. Maar vaak gaat het dan niet meer om een paar bezoekjes over de grens die uiteindelijk weinig betekenen. Om er echt een succes van te maken moet u bereid zijn om daadwerkelijk kilometers te maken en te investeren. Uw mogelijke zakenpartner zal het zeer waarderen dat u de moeite heeft genomen om naar hem of haar toe te komen!

Kennismaken en contouren bepalen

Wie bent u? Waar staat u voor? Wat maakt uw product of dienst onderscheidend? Heeft u serieuze plannen? En wilt u van ondernemen in Duitsland een succes maken? Het zijn belangrijke vragen die bij de kennismaking aan bod komen. NuDuitsland.nl is uw exportpartner en helpt u bij het maken van een eerste analyse en het verkennen van de mogelijkheden.

Ondernemen in Duitsland, bent u er echt klaar voor?

Dit is één van de allerbelangrijkste vragen die beantwoord moet worden. De Duitse markt is groot en stelt eisen. Daarbij gaat het bovenal om u en uw product of dienst. Is de kwaliteit op niveau? En heeft u bijvoorbeeld genoeg (productie)capaciteit wanneer u daadwerkelijk de Duitse markt mag gaan bedienen? En als dat nu nog niet zo is, wanneer zou het dan wel kunnen? Omdat het van het allergrootste belang is dat uw organisatie de omzetvergroting ook echt aankan. Wij van NuDuitsland.nl zorgen ervoor dat echt aan alles is gedacht en u checken of u ‘fit voor export’ bent. Zodat u, wanneer u dat bent, met een goed plan van aanpak en vol vertrouwen succesvol kunt gaan ondernemen in Duitsland.

NuDuitsland.nl helpt u verder met een enorm netwerk

De eerste fase is geweest. We weten wie u bent, wat de kwaliteiten van uw product of dienst zijn en welke zakenpartner(s) u specifiek nodig heeft om met succes te kunnen ondernemen in Duitsland. We gaan, als uw exportpartner, vervolgens kijken in ons netwerk en zoeken naar potentiële zakenpartners die echt interessant voor u zijn. We gaan daarin door tot we de juiste matches hebben gevonden en het contact ook echt tot stand is gekomen. Door onze zeer goede informele contacten in Duitsland kunnen we bijna elke relevante zakenpartner voor u vinden en u ermee in contact brengen.

Op pad en aan tafel met relevante partijen in Duitsland

NuDuitsland.nl is uw betrokken exportpartner en gaat samen met u in Duitsland op pad. En aan tafel met voor u relevante partijen (qualified leads). We zorgen ervoor dat u sowieso met vijf partijen in contact komt. We gaan samen het gesprek aan met de mogelijke zakenpartner en zorgen ervoor dat alles aan bod komt. Waarbij alles draait om enthousiasme, concrete afspraken maken en samengaan voor succes. Heeft u niet zoveel kennis van de Duitse taal? Geen probleem, de mensen van NuDuitsland.nl spreken allemaal vloeiend Duits en kunnen u perfect begeleiden tijdens de gesprekken in Duitsland. En wellicht goed om te weten: ook met Engels kunt u in Duitsland prima uit de voeten.

Puntjes op de i: zorgen voor een goede follow-up!

Na de eerste gesprekken is het belangrijk dat alles wat is besproken goed wordt vastgelegd en er een goede follow-up volgt. Houd contact en bovenal: maak een plan van aanpak en houd u aan de gemaakte afspraken. Er valt dan ongetwijfeld nog het nodige te doen. Bijvoorbeeld waar het gaat om het opstellen van een Duitse flyer of het maken van offertes. Of leveringsvoorwaarden, bancaire zaken en de rechtsvorm. Het is vaak redelijk eenvoudig om dingen goed en snel te regelen. NuDuitsland.nl is uw exportpartner en brengt u in contact met alle specialisten die nodig zijn om de puntjes op de i te zetten. En dan is het zover: u kunt gaan ondernemen in Duitsland! Gefeliciteerd!

succesvol-exporteren-naar-duitsland-erfolg
succesvol-exporteren-naar-duitsland

Ondernemen in Duitsland: rustig van start, met een goed budget

Voor veel van onze opdrachtgevers is het een mijlpaal om het eerste succes op de Duitse markt te boeken. Vaak krijgen we van de opdrachtgever te horen dat ze niet verwacht hadden in minder dan vier maanden al voet aan de grond te krijgen op de Duitse markt en omzet te maken. Dat vinden we natuurlijk leuk om te horen. Wat we bovenal adviseren is: zorg voor een goed en passend budget en begin, in eerste instantie, niet al te groot. Zo kunnen u en uw organisatie op een plezierige wennen aan de nieuwe markt en belangrijke ervaring opdoen. Onze ervaring is dat bij het starten met ondernemen in Duitsland de geleidelijke weg naar meer omzet eigenlijk altijd de beste is.

NuDuitsland.nl neemt u mee: activiteiten & netwerkevents

NuDuitsland.nl weet uit ervaring dat informele contacten de beste basis vormen voor succesvol ondernemen in Duitsland. Natuurlijk is het daarbij belangrijk om te weten met welke cultuurverschillen u rekening moet houden. NuDuitsland.nl weet hoe het werkt en helpt u als exportpartner op weg naar zakelijk succes in Duitsland. Hoe informeler contacten tot stand komen, des te commerciëler het kan uitpakken. Zo organiseren we uiteenlopende activiteiten en nemen we onze opdrachtgevers mee naar belangrijke events waaronder de Messe Bau, de TLM (Transport Logistik Messe) en het Oktoberfeste in München. Plekken waar u in een informele sfeer zeer waardevolle contacten op kunt doen!

Zakelijk succes in Duitsland & contact met NuDuitsland.nl

Heeft u uw omzetplafond in Nederland bereikt? En heeft u ruimte, tijd en budget beschikbaar om te groeien? En wilt u uw entree gaan maken op één van de grootste afzetmarkten van Europa? Maak er dan werk van en ga stappen zetten. De beste eerste stap: neem contact op met NuDuitsland.nl. Wij zijn uw ervaren exportpartner en helpen u met raad en daad en een enorm netwerk om succesvol te gaan ondernemen in Duitsland. Bel of mail ons en we spreken af voor een eerste, uiteraard geheel vrijblijvende kennismaking!

[GRATIS] Weten of uw bedrijf klaar is voor export naar Duitsland?

De Nederlandse regering heeft export zeer hoog in het vaandel staan. Middels een gratis SIB-voucher (Starters International Business) kunt u samen met een zeer ervaren exportcoach bepalen waar u als bedrijf staat als het gaat om export. Welke landen zijn voor u interessant en hoe kunt u het best beginnen. De gratis SIB-Voucher aanvragen? Lees er meer over op de volgende pagina: Starters International Business