Provincie Overijssel
Duitse toeristen houden van Drenthe

Kansen voor Overijsselse ondernemers in Duitsland!

Overijssel is een markante provincie met Zwolle als fraaie hoofdstad. Met inwoners die gastvrij zijn. Die vaak de kat uit de boom kijken maar die ook bekend staan als doorzetters. Overijssel kent veel bedrijvigheid met klinkende namen als Scania, Grolsch en Vredesteijn. Ook het MKB is in Overijssel sterk vertegenwoordigd. En de Universiteit Twente is een natuurlijk topinstituut waar het gaat om technologie.

Helpende hand

Eeuwenlang verbond

Inwoners van Overijssel, zeker langs de grens met Duitsland, kennen de Duitsers zeer goed. Beklimt men de hoogste woontoren van Enschede bij mooi weer dan zijn plaatsen als Gronau goed zichtbaar. Steden als Zwolle en Kampen hebben sterke banden en een eeuwenlange handelstraditie met Duitsland. Over de rivier de IJssel bereikt men het Europese achterland gemakkelijk per boot. Zeker in vroeger dagen, toen er nog verbinding was met een open Zuiderzee, was deze route overbekend en vormde deze niet voor niets het ‘machtige’ verbond van Hanzesteden. De laatste jaren zijn de hogescholen en universiteiten in Overijssel zeer in trek bij Duitse studenten. De band en de traditie leven voort!

Duitsland dichtbij

Duitsland: een enorme afzetmarkt is vlakbij!

Voelt u dat er meer in zit voor u als ondernemer in Overijssel? En wilt u ruimte geven aan uw ambities om te groeien? Dan biedt Duitsland veel mogelijkheden, veel meer dan u wellicht had gedacht. Duitsland is letterlijk vlakbij! Met een enorme afzetmarkt, één van de grootste binnen de Europese Unie. Dat hebben vele ondernemers in Overijssel al ontdekt. U ook binnenkort?

Aan tafel icoon 2x

Aan tafel met voor u relevante partijen & scoren in Duitsland

Wilt u scoren in Duitsland? NuDuitsland.nl helpt u goed op weg! Met een aanpak die werkt en die ondernemers uit Overijssel succesvol maakt in Duitsland. Wij kennen de markt en cultuur door en door, spreken de taal, hebben een enorm netwerk en zorgen ervoor dat u daadwerkelijk aan tafel komt met voor u relevante partijen!

Exportsubsidies provincie Drenthe

Zeer aantrekkelijke subsidiemogelijkheden in de provincie Overijssel

De provincie Overijssel stimuleert ondernemers met ambitie en daarmee economische groei. Via de provincie Overijssel kunt u in aanmerking komen voor een aantrekkelijke subsidie op een traject met NuDuitsland.nl van maar liefst 50% op de totale projectsom. Daarnaast hanteren wij het principe van no cure no pay. Om kort te gaan: u loopt geen enkel risico! Hiernaast vind u een overzicht van de subsidies die door de provincie Friesland worden aangeboden zoals Missievouchers, iPro-N en Scoren in Duitsland – Oost NL.

Neem contact met ons op en we gaan er samen een succes van maken!

provincie-provinciehuis-overijssel
mail contact nuduitsland

Bel of mail ons

info@nuduitsland.nl

050 - 211 25 46

Neem-contact-op-icoon-2xgg (1)

Ik wil meer informatie.


Beschikbare programma's voor de provincie Overijssel