succesvol-exporteren-naar-duitsland-erfolg

Exporteren naar Duitsland, hoe maakt u het tot een succes?

Producten exporteren naar Duitsland: waar moet u op letten? Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar hoe u uw plannen voor export naar Duitsland tot een succes kunt maken? Natuurlijk gaat het om uw product of dienst, hoe dat zich onderscheidt en wat de meerwaarde is die u kunt leveren. Waarbij alles verpakt is in een helder en aansprekend verhaal. Maar waar moet u op letten? Waar het gaat om cultuur en wetgeving bij handel met Duitsland? Wat moet u vooral wel en wat vooral niet doen? NuDuitsland.nl kent de Duitse markt als geen ander en helpt u concreet op weg bij het verhogen van uw omzet. Wij helpen u bij het opzetten van een goed netwerk met gericht advies en concrete contacten, zodat u eenvoudig producten kunt exporteren naar Duitsland.

Wat belangrijk is om weten over de Duitse cultuur

Natuurlijk zijn er de nodige overeenkomsten tussen de Duitse en Nederlandse cultuur. Maar er zijn ook flinke verschillen aan te geven, zeker waar het gaat om handel met Duitsland. U zult er hoe dan ook rekening mee moeten houden. NuDuitsland.nl helpt u op weg om met gerichte kennis van de Duitse cultuur succesvol te worden.

Met NuDuitsland.nl zorgt u voor een goede voorbereiding!

Kennis is macht, zeker waar het gaat om internationaal zakendoen. Wanneer u relevante kennis heeft over de Duitse markt met haar specifieke cultuur en gewoontes, wordt u zelfverzekerd en kunt u gemakkelijk exporteren naar Duitsland. NuDuitsland.nl kent de Duitse markt door en door, op alle vlakken. Die kennis en contacten zetten we in voor het behalen van uw succes. NuDuitsland.nl werkt!

Is Duitse wetgeving streng?

Wanneer uw product voldoet aan alle wettelijke EU-voorschriften dan u het exporteren naar Duitsland en mag het vrij verhandeld worden binnen de EU. Dit geldt ook wanneer uw product alleen aan de Nederlandse eisen voldoet. Let er wel op dat er ook specifieke eisen gelden bij export naar Duitsland. Zo kent Duitsland vrij strenge eisen waar het gaat om recycling en verpakking waar u rekening mee dient te houden. Verder kunnen er eisen gelden waar het gaat om de taal en gebruiksaanwijzing op de verpakkingen. Verder bestaat er het Lebensmittel- und Futtermittelgesetzbuch met belangrijke normen ter bescherming van de gezondheid waar u rekening mee dient te houden met de exporteren naar Duitsland.

is-duitse-wetgeving-streng

Drie belangrijke zaken waar u op moet letten bij het exporteren naar Duitsland

Duitsers zijn tamelijk formeel en zeer gevoelig voor hiërarchie. Dit betekent dat u rekening moet houden met de vaak strakke gezagslijnen in een organisatie en dat u deze respecteert. Spreek mensen ook altijd aan met u (Sie). Pas wanneer degene die tegenover u zit, jij (Du) zegt kunt u dat ook gaan doen. Zorg er ook voor dat u altijd stipt (pünktlich) op tijd bent. Te laat komen, al is het maar vijf minuten, zet u gelijk op een achterstand. Houd vooral de blogs van NuDuitsland.nl in de gaten waarin we nog meer belangrijke zaken en aandachtspunten bespreken over de export naar Duitsland. Is het bijvoorbeeld goed om te laten zien dat u een academische graad heeft? U leest het in onze blogs!

Leveringsvoorwaarden aanpassen aan de Duitse markt?

Dat is iets wat u zeker moet doen bij handel met Duitsland. Het één op één vertalen van uw leveringsvoorwaarden is niet voldoende. U zult altijd rekening moeten houden met de Duitse wet- en regelgeving en uw voorwaarden hierop aan moeten passen. NuDuitsland.nl helpt u op weg en weet welke experts u hierbij het allerbeste kunnen helpen.

 

Zorg voor topkwaliteit van uw product bij export naar Duitsland

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat Duitsers zeer gevoelig zijn voor de kwaliteit van een product. Zorg er dan ook voor dat u, wanneer u naar Duitsland exporteert, geen enkele concessie doet op dit gebied. Ga voor producten van een constante topkwaliteit. Het geeft u een voordeel ten opzichte van uw concurrenten en zal u helpen bij het veroveren en bestendigen van uw positie bij handel op de Duitse markt. Wanneer een product echt goed is, zal het opvallen en gaan mensen er in hun directe omgeving over vertellen. NuDuitsland.nl helpt u graag op weg!

NuDuitsland.nl helpt u verder bij het Exporteren naar Duitsland

Misschien duizelt het u een beetje. Wees gerust, dat hoeft echt niet. Wij helpen u stapsgewijs aan de juiste kennis en aan concrete contacten waar u echt wat aan heeft en die tot een hogere omzet zullen leiden. Het gaat erom dat u die kennis en contacten krijgt die voor uw onderneming en succesvol exporteren naar Duitsland van belang zijn. NuDuitsland.nl helpt u graag en goed op weg, maakt u wegwijs in de Duitse cultuur zodat u goed beslagen ten ijs komt. En NuDuitsland.nl zorgt ervoor dat u daadwerkelijk aan tafel komt met relevante partijen! Met als enig doel: nieuwe omzet realiseren door handel op de Duitse markt.

Concreet aan de slag: Direct Contact met NuDuitsland.nl

Bent u enthousiast geworden door ons verhaal? Wilt u succesvol internationaal ondernemen en serieuze stappen gaan zetten op de Duitse markt? NuDuitsland.nl maakt het concreet: om van uw handel met Duitsland daadwerkelijk een succes van te maken. In een persoonlijk en geheel vrijblijvende kennismaking vertellen we u graag meer over hoe we een traject concreet in kunnen vullen en ook over hoe makkelijk het is om uw eigen provincie in aanmerking te komen voor een mooie exportsubsidie. We horen graag van u! NuDuitsland.nl is uw professionele partner en netwerker bij het exporteren naar Duitsland.

succesvol-exporteren-naar-duitsland

[GRATIS] Weten of uw bedrijf klaar is voor export naar Duitsland?

De Nederlandse regering heeft export zeer hoog in het vaandel staan. Middels een gratis SIB-voucher (Starters International Business) kunt u samen met een zeer ervaren exportcoach bepalen waar u als bedrijf staat als het gaat om export. Welke landen zijn voor u interessant en hoe kunt u het best beginnen. De gratis SIB-Voucher aanvragen? Lees er meer over op de volgende pagina: Starters International Business