Zaken doen Duitsland 399x288

Missievoucher: Voucher Collectieve Activiteit

Wilt u uw kansen op een (nieuwe) buitenlandse markt vergroten? Heeft u behoefte aan nieuwe netwerken en contacten met potentiële buitenlandse klanten voor afname van uw product of dienst? Is uw intentie het opstarten of vergroten van uw eigen exportomzet? Dan is de missievoucher iets voor u.

U krijgt met een voucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die NuDuitsland.nl u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending of handelsmissie. Onderaan op deze pagina vindt u een aantal geplande evenementen, die in aanmerking komen voor het gebruiken van een Voucher Collectieve Activiteit.

De Voucher Collectieve Activiteit, wat betekent het?

Met een missievoucher (in de nieuwe regeling is de officiële benaming Voucher Collectieve Activiteit) kunnen Nederlandse bedrijven deelnemen aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Een collectieve beursinzending bestaat uit een Paviljoen met individuele stands van Nederlandse bedrijven die deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs. Een handelsmissie is een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt. De missie bevat zowel individuele als gezamenlijke programmaonderdelen. Factfinding en oriëntatiemissies komen niet voor ondersteuning in aanmerking. De collectieve activiteit dient gericht te zijn op het vinden van potentiële afnemers in de doelmarkt en bevordering van export van Nederlandse producten en diensten.

Voor wie

De missievouchers zijn bedoeld voor exportstarters:

  • U heeft een mkb-bedrijf.
  • Uw export bedroeg de afgelopen 12 maanden minder dan 25% van uw omzet. Óf uw bedrijf staat niet langer dan 3 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In totaal mag uw onderneming (of de groep of fiscale eenheid waartoe uw onderneming behoort) in het huidige en de 2 voorgaande belastingjaren maximaal € 200.000 aan de-minimissteun ontvangen.

Deelname en aanvragen Voucher

U maakt zelf de keuze of u aan een evenement van NuDuitsland.nl deelneemt en of u hiervoor een voucher wilt aanvragen. Ook zonder een voucher mag u zich voor de evenementen van NuDuitsland.nl aanmelden.

Sommige evenementen komen niet in aanmerking voor het inzetten van de Voucher Collectieve Activiteit. Per evenement vermelden wij op deze website of een voucher beschikbaar is. Zie hiervoor: Evenementen.

Twijfelt u? Aarzelt u niet en neem contact op met één van onze Duitsland-specialisten. Zij helpen u graag verder!

Vergoeding 50% van de deelnameprijs tot maximaal €1.500

U krijgt met een voucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending of handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.

succesvol exporteren naar duitsland

Transport logistic München 2019

Reis Bio-levensmiddelen Berlijn

Oktoberfest München 2019