GPS Play, Groningen

Bij GPS Play ontwikkelt men locatie-gebaseerde “city games”. Deze spellen worden buiten gespeeld met behulp van een smartphone of tablet met GPS-ontvangst. Dit betreft vrijwel alle, moderne telefoons en tablets.

Wanneer een speler loopt en beweegt, beweegt een virtueel personage op het gekoppelde apparaat mee op een kaart in het spel. Op deze manier kunnen spelers verschillende opdrachten uitvoeren.

De spellen die door GPS Play worden ontwikkeld zijn specifiek gericht op teamwork en meerdere spelers. Daarom zijn ze perfect geschikt voor teamuitjes en bedrijfsuitjes maar ook voor vrijgezellenfeesten voor zowel dames als heren.

De ontwikkelde spellen worden verkocht aan evenementenbureaus, waar consumenten de spellen kunnen boeken. De spellen worden specifiek aangepast op de steden en locaties, waar de evenementenbureaus hun uitjes organiseren. Hierdoor ontstaat er een unieke ervaring.

In Nederland worden de spellen veelvuldig aangeboden door bekende evenementenbureaus in het gehele land. Sinds een aantal jaren worden de spellen ook in België aangeboden en gespeeld.

De voordelen van de games zijn o.a.

– Ze zijn voor iedereen. Jong of oud, zolang men een Tablet of Smartphone heeft
– Unieke ervaring per stad
– Geen grote investering nodig
– Geen maandelijkse kosten
– Tijdens het spelen is er weinig begeleiding nodig
– Alle games zijn al meer dan 10.000 keer in Nederland en België gespeeld
– Perfect voor bedrijfsuitjes, teambuilding en vrijgezellenfeesten

Resultaten
Er zijn contracten getekend met een drietal Duitse bedrijven in de eventverzorging. Deze Duitse bedrijven bieden de spellen van GPS Play actief aan bij hun klanten. Verder is er een aantal ‘open leads’ uit het subsidieprogramma overgebleven. Deze leads worden door GPS Play zelf opgevolgd.

Links
Website www.gpsplay.net