Machinefabriek Bosker, Termunterzijl

Bosker is een innovatieve machinefabriek, voornamelijk gespecialiseerd in krooshekreinigers of grof-roosters, waterbeheersing en -behandeling. Al ruim 50 jaar, zowel nationaal als internationaal!

Men vindt Bosker krooshekreinigers bij grote gemalen, stuwen, waterkrachtcentrales, koelwaterinlaten en dergelijke. Maar ook voor kleinere gemalen en waterinlaten heeft Bosker een oplossing.

Een belangrijk voordeel van de door Bosker geleverde roosterreinigers is dat de medewerkers de engineering, productie, montage en service van A tot Z doen. Het overgrote deel van de machines is door Bosker zelf ontworpen en geproduceerd.

Aan Handelsagent Duitsland is gevraagd om de kansen voor de verschillende producten van Machinefabriek Bosker op de Duitse markt te analyseren en in kaart te brengen.

Behaalde resultaten
Binnen de kaders van het subsidieprogramma ‘Scoren in Duitsland’ van de Provincie Groningen is toegewerkt naar een matchmaking tijdens de beurs IFAT in de Zuid-Duitse stad München. In aanloop naar de beurs, gehouden in de maand mei 2018, zijn Duitse bedrijven benaderd die vielen binnen het zoekprofiel van Machinefabriek Bosker. Dit zijn Duitse bedrijven die voor krooshekreinigers als distributeur/re-seller in aanmerking konden komen. Het resultaat was een tweedaags bezoek aan IFAT met een vijftal zeer goede en kwalitatieve gesprekken met de juiste decision makers. De Duitse partijen waren door volledig geïnformeerd over Machinefabriek Bosker.